Kaupunkiviljely.fi

Oikea ruoka kasvatetaan kestävin luomumenetelmin, lähellä, rakkaudella. Kaupunkiviljely on osa ruuantuotannon muutoksen trendiä, hajautettuun ja vähemmän öljyriippuvaiseen suuntaan. Tulevaisuuden kaupungit vihertävät kattopuutarhoineen, hedelmäpuubulevardeineen ja marjapensaspuistoineen. Vuonna 2030 joka talon pihalla on yhteisöllinen laariviljelmä. Kaupunkiviljelijä kasvattaa mangoldia parvekkeella, perunoita sisäpihalla ja lapsia, jotka tietävät, mistä ruoka oikeasti tulee. Tule mukaan tekemään kaupungeista keitaita!

  • Etusivu
  • VILJELY KAUPUNGISSA
    • MIKSI
      • Mikä kaupunkiviljely?
      • Kaupunkiviljelyä maailmalla
      • Ympäristökriisi etenee!
      • Kaupungit vihreiksi!
      • Hyvää ruokaa
    • MISSÄ
      • Puistossa ja joutomaalla
      • Viljelypalstalla
      • Pihalla
      • Kumppanuuspellolla
      • Parvekkeella ja ikkunalaudalla
      • Syötävää puistoista ja kaupunkimetsistä
      • Kaupungin saasteet
    • MITEN
      • Aloittelijan ABC
      • Maata hoitava viljely
      • Maanmuokkaus
      • Kylvö ja taimikasvatus
      • Kastelu
      • Kasviravinteet
      • Kompostointi
      • Rikkakasvit, tuholaiset ja taudit
      • Sadonkorjuu
      • Mehiläiset apuun!
      • Mistä materiaaleja?
    • MITÄ
      • Vihannekset
      • Hedelmäpuut ja marjapensaat
      • Yrtit ja syötävät kukat
      • Idut ja versot
    • MISTÄ NEUVOJA?
  • Kaupunkiviljelmät
    • Viljelmiä kartalla (Helsinki)
    • Viljelmiä Suomessa
    • Dodon viljelijät
  • Dodo’s Urban Farmers

Permaculture, Community Gardens and Edible Landscapes – luento Helsingissä 28.10

14.10.2010 Kirmo Kommentoi

Permaculture, Community Gardens and Edible Landscapes

Jerome Osentowski on Keski-Kalliovuorten Permakulttuuri-Instituutin (CRMPI) vetäjä Coloradosta USA:sta. Hänen erikoisalaansa ovat viileän ilmaston metsäpuutarhat, ekologinen puutarha- ja maisemasuunnittelu syötäviä kasveja käyttäen, sekä energiatehokkaat, passiiviaurinkoenergialla toimivat kasvihuoneet. CRMPI:n kasvihuoneissa kasvaa Kalliovuorten kuivassa ja talvella… hyisessä ilmastossa ympärivuotisesti banaaneja, papaijoja ja muita subtrooppisia kasveja.

Jerome Osentowski on myös mukana useissa paikallisissa kasvihuone- ja lähiruokaprojekteissa,joissa tuotetaan puhdasta ja luonnonmukaista ruokaa osana kestävän kehityksen peruskouluopetusta koulun omissa kasvihuoneissa.

Hubin luennolla Jerome kertoo kolmikymmenvuotisen uransa viimeisimmistä
tuloksista sekä avaa permakulttuurisuunnittelun mahdollisuuksia viileässä
ilmastossa. Tervetuloa!

Paikka: Hub Helsinki
Aleksanterinkatu 16 – 18
www.hubhelsinki.fi

Aika: to 28.10.2010 klo 17 – 19

Tilaisuuteen vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista, pyydämme
osallistujilta järjestelyiden kattamiseksi lahjoitusta 5/10/20e.

Luento on englanninkielinen.

Lisätiedot: Tanja Korvenmaa
tanja.korvenmaa@gmail.com

Salla Kuuluvainen
salla.kuuluvainen@dodo.org

Lue lisää CRPMPI:stä ja permakultttuurista:
www.crmpi.org
pohjoinenpermakulttuuri.wordpress.com

Tapahtuma facebookissa: http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=131889626860210

yhteystyössä Hub Helsinki ja Dodon kaupunkiviljelijät

*******************************************

Jerome Osentowski
Central Rocky Mountain Permaculture Institute

Jerome Osentowski is the director of Central Rocky Mountain Permaculture
Institute in Colorado, USA. His special expertise includes cool climate
forest gardens, ecological and edible landscape design as well as
integrated and energy efficient greenhouse design. In the greenhouses of CRMPI he grows bananas, papayas and other exotic plants throughout year in the
dry and in the winter time frigid climate of the Rockies. CRMPI is also
involved in many greenhouse and community garden and greenhouse projects growing clean and healthy food for the school lunch program, as a part of the sustainable development curriculum
of the school.

On the lecture at Hub Jerome is sharing his thirty years of experience and
introducing us to the opportunities of cool climate permaculture design.
Welcome!

The event is open for everyone and no pre-registration is required. We
request the participants for donations of 5/10/20 euros. The lecture is in English.

For more information, please contact:
Tanja Korvenmaa
tanja.korvenmaa@gmail.com

Salla Kuuluvainen
salla.kuuluvainen@dodo.org

www.crmpi.org

Kategoriassa: permakulttuuri, tapahtuma Avainsanoilla: Jerome Osentowski, kasvihuone, kaupunki, permakulttuuri

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupunkiviljelykeskus

Kaupunkiviljelijät Facebookissa

Kartalla


Katso Helsingin kaupunkiviljelmiä isommalla kartalla.

Hae kaupunkiviljely.fi:stä

Yhteistyössä:

Yhteistyössä

Hyötykasviyhdistys Uudenmaan Martat Lasten ja nuorten puutarhayhdistys ry Herttoniemen ruokaosuuskunta Stadin puutarhuri Metsäpirtin multa Maatiainen ry Satokartta

Kaupunkiviljely.fi -sivuston sinulle tarjoaa Dodo ry.