Maan kääntäminen keväällä ja syksyllä on kasvimaan raskaimpia töitä ja saa hien virtaamaan. Muuttamalla kasvimaa pysyviksi kohopenkeiksi työtaakka helpottaa huomattavasti ja samalla autetaan monin tavoin kasvimaan pieneliöstöä. Maan perusteellinen möyhiminen ei nimittäin useinkaan ole hyväksi maanalaiselle pikkukarjallemme.
Pysyvien viljelypenkkien ideana on luoda viljelykasveja varten ympäristö, jossa maaperäeläinten ja pieneliöiden määrä ja aktiivisuus ja sen myötä maan viljavuus vuosi vuodelta lisääntyy. Koska viljelypenkeissä ei kävellä tai ajeta, maan tiivistymistä ei tapahdu ja maa on ilmavaa. Muotonsa ja maanrakenteensa ansiosta kohopenkki lämpenee ja kuivuu aikaisemmin keväällä, jolloin viljelykausi voidaan aloittaa aikaisemmin. Lämpimämmässä ja ilmavassa maassa pieneliötoiminta on vilkkaampaa ja hajottajaeliöiden katemateriaaleista vapauttamat ravinteet tulevat nopeasti viljelykasvien käyttöön läpi kesän.
Kohopenkit tehdään siirtämällä pintamaata käytävän kohdalta penkkiin. Penkkejä tehtäessä niihin kannattaa sekoittaa kasvi- tai lantaperäistä kompostia, sekä tarvittaessa myös hiekkaa tai turvetta. Komposti ei ole ainoastaan ravinnelisä vaan siinä on myös runsaasti pieneliöitä. Uusia kohopenkkejä tehtäessä penkkien ja käytävien rajat merkitään naruilla. Sopiva penkin korkeus suhteessa käytävään on noin 15-20 cm ja penkin reunat ovat loivat. Sopiva penkin leveys on 80-120 cm, jolloin kasvien hoitotöitä ylettyy tekemään penkin keskelle saakka käytävältä käsin. Käytävä voi olla kapeampi, mutta sen leveys kannattaa mitata niin, että maanpeitekasvusto voidaan leikata esimerkiksi työnnettävällä kelanurmikonleikkurilla.
Kohopenkkien väliin jäävät hoitokäytävät. Käytäviin kylvetään maanpeitekasvi, joka vähentää juuristollaan käytävien liiallista tiivistymistä ja myös tukahduttaa viljelykasvien kanssa kilpailevaa oheiskasvustoa alleen. Valkoapila on suositeltava maanpeitekasvi käytäville. Se on monivuotinen, matalakasvuinen, syväjuurinen typensitojakasvi, joka kestää hyvin tallaamista. Käytävien maanpeitekasvustoa hoidetaan leikkaamalla ja siitä jäävä lehtisilppu laitetaan penkkeihin katteeksi.
Syksyllä kasvukauden päätteeksi penkkien pinta voidaan harata kevyesti ja sen voi vielä peittää kasvijätteellä. Keväällä kasvukauden alkaessa penkit tasoitetaan ja maa voidaan kääntää 10-15 sentin syvyydeltä. Kääntäminen on helppoa, sillä maa on kuohkeaa, koska penkeissä ei kävellä tai ajeta työkoneilla missään vaiheessa vuotta.