Kaupunkiviljely.fi

Oikea ruoka kasvatetaan kestävin luomumenetelmin, lähellä, rakkaudella. Kaupunkiviljely on osa ruuantuotannon muutoksen trendiä, hajautettuun ja vähemmän öljyriippuvaiseen suuntaan. Tulevaisuuden kaupungit vihertävät kattopuutarhoineen, hedelmäpuubulevardeineen ja marjapensaspuistoineen. Vuonna 2030 joka talon pihalla on yhteisöllinen laariviljelmä. Kaupunkiviljelijä kasvattaa mangoldia parvekkeella, perunoita sisäpihalla ja lapsia, jotka tietävät, mistä ruoka oikeasti tulee. Tule mukaan tekemään kaupungeista keitaita!

  • Etusivu
  • VILJELY KAUPUNGISSA
    • MIKSI
      • Mikä kaupunkiviljely?
      • Kaupunkiviljelyä maailmalla
      • Ympäristökriisi etenee!
      • Kaupungit vihreiksi!
      • Hyvää ruokaa
    • MISSÄ
      • Puistossa ja joutomaalla
      • Viljelypalstalla
      • Pihalla
      • Kumppanuuspellolla
      • Parvekkeella ja ikkunalaudalla
      • Syötävää puistoista ja kaupunkimetsistä
      • Kaupungin saasteet
    • MITEN
      • Aloittelijan ABC
      • Maata hoitava viljely
      • Maanmuokkaus
      • Kylvö ja taimikasvatus
      • Kastelu
      • Kasviravinteet
      • Kompostointi
      • Rikkakasvit, tuholaiset ja taudit
      • Sadonkorjuu
      • Mehiläiset apuun!
      • Mistä materiaaleja?
    • MITÄ
      • Vihannekset
      • Hedelmäpuut ja marjapensaat
      • Yrtit ja syötävät kukat
      • Idut ja versot
    • MISTÄ NEUVOJA?
  • Kaupunkiviljelmät
    • Viljelmiä kartalla (Helsinki)
    • Viljelmiä Suomessa
    • Dodon viljelijät
  • Dodo’s Urban Farmers

Ensimmäinen Laaritalkoolaari seisoo jo omillaan

3.5.2010 Maria 5 kommenttia

Laaritalkoolaarin prototyyppi koottiin Pasilan vanhojen Veturitallien pihalle lauantaina 24.4. Laarin koko on 240cm x 120cm x 80 cm, (tuotantoversiot tulevat olemaan 10cm matalampia). Laari on valmistettu ns. raakalaudasta ja sen pinta on käsitelty kevyesti polttamalla. Lähiaikoina veturitallien ”protolaariin” istutetaan  ruokakasveja.

Lue lisää Kaupunkiviljelijöiden Laaritalkoot-palvelusta.

Kategoriassa: Laaritalkoot Avainsanoilla: sissiviljely, viljelylaari

Kommentit

  1. Kirmoi sanoo

    5.5.2010 10:06

    Onpa hieno!

    Vastaa
  2. Hanski sanoo

    20.5.2010 13:33

    En ole kuullutkaan, että polttaminen suojaisi puuta. Tästä olisi kiva tietää lisää! Mutta tukevan ja kätevän näköinen laari on!

    Vastaa
    • tuomas sanoo

      23.5.2010 21:08

      Hiiltämistä on pitkään käytetty lahonsuojaukseen esimerkiksi aitatolpissa. Puuta liekitetään, kunnes pinta mustuu hieman ja (joissain tapauksissa) pihka nousee pintaan. Lisätietoja löytyy mm. Panu Kailan ”Talotohtori” oppaasta.

      Vastaa
  3. Kirmoi sanoo

    25.5.2010 02:19

    Ennen laarien täyttöä mullalla niiden sisäpinnat poltettiin tosiaan aivan mustiksi /lähes karrelle, (toisin kuin kuvassa). On mielenkiintoista nähdä kuinka hyvin ne kestävät aikaa ko. käsittelyn jälkeen.

    Vastaa
  4. Jaska sanoo

    31.5.2010 11:49

    Joo, mustaksi polttamista komppasi myös lämpökäsittelystä väittelevä kaverini. Laarit on varmaan hyvä myös suojata pressulla talvikeleillä jottei kastuminen – jäätyminen -vuorottelu rassaa seinämiä saatika maaperää.

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupunkiviljelykeskus

Kaupunkiviljelijät Facebookissa

Kartalla


Katso Helsingin kaupunkiviljelmiä isommalla kartalla.

Hae kaupunkiviljely.fi:stä

Yhteistyössä:

Yhteistyössä

Hyötykasviyhdistys Uudenmaan Martat Lasten ja nuorten puutarhayhdistys ry Herttoniemen ruokaosuuskunta Stadin puutarhuri Metsäpirtin multa Maatiainen ry Satokartta

Kaupunkiviljely.fi -sivuston sinulle tarjoaa Dodo ry.