Teurastamo

Teurastamon piha annettiin Dodon kaupunkiviljelijöiden käyttöön

Helsingin Tukkutori on antanut Kalasataman ja Sörnäisten kupeeseen ensi syksynä avautuvan Teurastamon piha-alueen Dodon kaupunkiviljelijöiden käyttöön vähintään kasvukauden 2012 ajaksi. Dodon viljelysäkkejä on Teurastamolla lähes 100 kappaletta. Myös Teurastamon alueen yrittäjille on varattu 6 viljelylaaria.

”Dodon kaupunkiviljelijät ovat hienon liikkeen pioneereja ja olemme innoissamme siitä, että voimme tukea tällä tavoin kaupunkiviljelyn ja lähiruoan kehitystä”, iloitsee Helsingin ruokakulttuuristrategian projektipäällikkö Ville Relander.

Teurastamon uusi kaupunkiviljelmä perustettiin talkoilla toukokuun alussa 2012 . Tällä hetkellä kaikilla säkeillä on jo viljelijät, jonoa koordinoivat: Petra Jyrkäs (petra.jyrkas [ at ] gmail.com) ja Petra Piitulainen (ppiitula [at] gmail.com).

Alueen keskellä olevassa viherympyrässä on Dodon kaupunkiviljelijöiden yhteiskasvimaa. Mukaan talkoilemaan ja sadosta nauttimaan pääsee vielä. Paikalla on mm. yrttispiraali. Lisätietoja saat Pinjalta: pinja.sipari [at] dodo.org

Teurastamon kaupunkiviljelijöiden FB-ryhmä.

Alkuperäinen uutinen Teurastamon ja Kaupunkiviljelijöiden yhteistyöstä täällä.