Tampere ja Turku


Kuva: Kampusviljelijät

Kaupunkiviljelyä muilla paikkakunnilla kuin Helsingissä!
Jos haluat oman viljelmäsi tähän, ota yhteyttä.

Tampere

Tampereen Dodo – toimijat ovat ryhtyneet kaupunkiviljelijöiksi! Tampereen yliopiston kampusalueelle on rakennettu viljelylaarit, yhteistyössä Tampereen dodolaisten ja Tampereen yliopiston ympäristövaliokunnan kanssa. Vuonna 2012 laareilla viljellään kolmatta kesää. Ensimmäisenä kesänä laareilla kasvoi mm. retiisiä, kesäkurpitsoita, härkäpapua ja perunoita. Sen jälkeen viljelyä on jatkettu viljelykiertoa silmällä pitäen, eli kasvien paikat kiertävät kesästä kesään: yhdessä on papuja ja muita typensitojakasveja, toisessa on paljon typpeä tarvitsevia kasveja ja kolmannessa vähemmillä ravinteilla viihtyviä kasveja.

Laarit löytyvät yliopiston päärakennuksen itäpuolelta, parkkipaikan takaa. Paikalle voi suunnistaa myös Google Mapsin avulla. Uutinen Tampereen viljelmästä Ylen nettisivuilla ja Aikalainen – lehdessä.

Myös Hukkatila ry (Facebook-sivu) pyörittää laariviljelyä Tampereella Ranta-Tampellan kesäsiirtolassaan kesällä 2012. Juttua yhdistyksen kesäsiirtolasta Kansan Uutisissa.

 

Turku

Kampusviljelijät

Vuonna 2010 Turun yliopiston ylioppilaskunnan, TYYn, ympäristövaliokunta polkaisi Dodon avustuksella käyntiin viljelyprojektin kampusalueella. Kampusviljely onnistui niin hyvin, että sitä jatketaan. Nyt projektin seuraamiseksi on perustettu blogi: http://kampusviljelijat.blogspot.com/

Yhteystiedot:
Jari Kärkkäinen
+35844-3830383
kampusviljelyvastaava
TYYn ympäristövaliokunta

Martin Unelmatarha

Martin Unelmatarha on kaikkien marttilaisten yhteinen puutarha Urheilupuiston laululavalla. Unelmatarha lisää alueen viihtyisyyttä ja tuo ihmisiä yhteen kaupunkiviljelyharrastuksen keinoin. Unelmapuistohanketta koordinoi Kulttuuriyhdistys Ida ja se toteutetaan osana Kaupunginosaviikkoja 2013. Unelmatarha pyritään liittämään osaksi Unelmapuiston kehittämishanketta, jonka etenemistä saadaan luultavasti vielä odotella. Hankkeen sivusto: Martin Unelmatarha.

Kulttuuriyhdistys Ida
Hankkeen koordinointi
Puhelin 050 360 7220
kulttuurihuonemartti_at_gmail.com

Jari Kärkkäinen
Suunnitelmasta vastaava
jajuka_at_utu.fi