Keitä me olemme

Dodo ry on kaupunkilainen ympäristöjärjestö, joka toimii Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Lahdessa. ”Ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungeissa” on Dodon motto. Lue lisää Dodon monipuolisesta toiminnasta Dodon sivuilta.

Dodon kaupunkiviljelijät aloittivat toimintansa kesällä 2009 perustamalla Keski – Pasilaan ns. sissipuutarhan, eli valtaamalla alueen maata ruokakasvien tuotantoon. Keväällä 2010 kaupunkiviljelijöiden toiminta laajentui ja sai uusia muotoja: laaritalkoot, joka on erityisesti taloyhtiöille suunnattu mahdollisuus hankkia pihalleen viljelylaari, sekä Kalasataman betonisäkkiviljelmä, joka on aivan uudenlainen kaupungin palstaviljelmä. Lisäksi uusia laariviljelmiä ja puutarhoita on perustettu Viikkiin, Ruskeasuolle,Vallilaan ja Tampereelle. Myös kaupunkimehiläiset ja erilaisten viljely- ja ruoka-aiheisten työpajojen järjestäminen ovat osa kaupunkiviljelijöiden toimintaa.

Me Dodon kaupunkiviljelijät toivomme, että viljelymahdollisuudet kaikille tekisivät kaupungeista viihtyisämpiä, asukasystävällisempiä, hiilivapaampia ja vähemmän öljyriippuvaisia. Toivoisimme, että jokaisella, kaupunkilaisellakin, voisi olla kokemus siitä, miten ja missä ruoka kasvaa. Etsimme uudenlaisia tapoja tuottaa ruokaa kaupungissa: kattopuutarhoissa, syötävissä puistoissa, joutomailla ja asvalttikentillä. Kaupunkiviljely on meille tapa ottaa suoraan kantaa ympäristön tilaan, konkreettisella toiminnalla.

Kiinnostuitko toiminnastamme? Jos haluat mukaan aktiiviporukkaan, lisää tietoa löydät täältä!

Dodon kaupunkiviljelijöiden tiedotuslistalle voi liittyä lähettämällä tyhjä viesti osoitteeseen ruoantuotanto-kaupungeissa-subscribe_ät_dodo.org. Käytä sitä sähköpostiosoitetta, johon haluat uutiskirjeen vastaanottaa. Listalla tiedotetaan Dodon kaupunkiviljelyprojekteihin ja yleisemmin kaupunkiviljelyyn liittyvistä asioista.