Laaritalkoot

Laaritalkoot on Dodon kaupunkivljelijöiden taloyhtiöille suuntaama projekti, jonka avulla tuetaan taloyhtiöitä viljelylaarien pystyttämisessä pihoille. Näin asukkaat voivat helposti alkaa kasvattaa hyötykasveja. Dodolaiset ohjaavat ja auttavat taloyhtiöitä materiaalien hankinnassa ja viljelyn aloittamisessa. Laari pystytetään talkoillen yhdessä talon asukkaiden kanssa.

Dodon kaupunkiviljelijät sekä taloyhtiöt ja lastentarhat pystyttivät alkukesällä 2010 Helsingin asvattipihoille ja nurmikentille seitsemän viljelylaaria, joissa asukkaat ja lastentarhalaiset kasvattivat huikea määrä satoa! Katso täältä miten 2010 Laaritalkoot sujuivat: Blogikirjoituksia laaritalkoista.

Laaritalkoot 2011 – Onko sinun pihasi aika komistua?

Haluatko ryhtyä kaupunginosasi laaritalkoo-organisaattoriksi?

Viime kesänä kuitenkin sekä meidän dodolaisten että mullan ja logistiikan lahjoittaneiden yritysten resurssit natisivat liitoksissaan jo seitsemän laarin kanssa. Joten, kun alkuvuonna alkoi ropista kyselyitä 2011 laaritalkoista, päätimme uudistaa laaritalkoot- konseptin, tehdä siitä vähän yhteisöllisempää, sillä mikäs sen hauskempaa!

Etsimme  helmi-maaliskuun aikana ihmisiä, jotka haluaisivat toimia oman kaupunginosansa laaritalkoo-organisaattoreina

Dodolaiset tuovat talkoisiin kontaktit ja ohjeet laarien rakentamiseen sekä mullan, taimien ja siemenien hankintaan. Tämän lisäksi Dodosta löytyy viljelyuneuvojia ja yleisjeesaajia. Kaupunginosaorganisaattori tuo kontaktinsa naapurustossa. Hän hoitaa yhteydenpidon alueen laaritalkoista kiinnostuneisiin taloyhtiöihin ja on linkkinä talojen ja Dodon välillä.  Mitä enemmän yhteen kaupunginosaan saadaan laareja, sitä helpommalla ja halvemmalla saamme hommattua laarien materiaalit.

Kiinnostaako? Ota yhteyttä Minnaan laaritalkoot@kaupunkiviljely.fi

[nggallery id=2]

Oheiset kuvat: Joel Rosenberg

Katso lisää kuvia laaritalkoista täältä